Kedvezményezett neve:

Miháld Község Önkormányzata

 

A pályázati felhívás neve, kódszáma;

VP6-7.2.1-7.4.1.2-16, Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése

A projekt címe, azonosító száma

Önkormányzati utak karbantartásához szükséges gépbeszerzés Miháldon

projekt azonosító: 1826700248

 

A szerződött támogatás összege

a projekt elszámolható költsége összesen: 11.046.963 Ft, támogatás összege: 9.942.260 Ft

 

A támogatás mértéke (%)

90 %

 

A projekt tartalmának rövid bemutatása

 A pályázatból beszerzésre került eszközökkel Miháld bel- és külterületi útjainak hatékony karbantartása biztosítható. A fejlesztés hozzájárul a közfeladatok ellátásához, a település rugalmas üzemeltetéséhez. A projekt keretében Miháld Község Önkormányzata gépbeszerzést valósított meg. A pályázatból 1 db traktor és a hozzá kapcsolódó 1 db vonólap és 1 db szárzúzó került beszerzésre.

A New Holland traktor a kategóriája kiemelkedő munkagépe. A hozzá kapcsolható munkaeszközök lehetővé teszik az univerzális felhasználását. A megfelelő munkaeszközökkel képes a parkok, sportpályák, és kisebb utak teljes karbantartási munkálatainak elvégzésére.

Az utak megfelelő karbantartás hiányában személyautóval nehezen járhatóvá válhatnak. A gazdasági célú ingatlanok megközelítése, az áruszállításhoz szükséges körülmények biztosítása, a dolgozók közlekedésének lehetővé tétele elengedhetetlen. A pályázatból beszerzésre kerülő eszközökkel a gazdasági célú ingatlanokhoz vezető útszakaszok hatékony karbantartása valósulhat meg, így azok megközelíthetősége zavartalan lehet. Az önkormányzati utak rendszeres karbantartása hozzájárul az utakról megközelíthető gazdasági ingatlanok fejlődéséhez.