Településünkön nincs koronavírussal fertőzött beteg, de úgy gondolom, a megelőzés érdekében az alábbi óvintézkedésre is szükség van:

március 18. naptól a Miháldi Tagóvodában rendkívüli szünetet rendelek el a 45/2020. (III.14.) Korm. rendelet 2.§ alapján.

Az óvodák bezárását a megelőzés céljából az intézményvezetők, polgármester társak és a szakemberek egyöntetűen támogatták, azonban tisztában vagyunk azzal, hogy ez a döntés sok esetben nem hozza egyszerű helyzetbe a családokat.

A külföldről hazatérők családtagjai készüljenek egy elszeparált helyiséggel és megfelelő mennyiségű élelmiszerrel, hogy az érintettek el tudják magukat látni a karantén ideje alatt.  Külön hangsúlyozom, hogy a hazatérők semmiképp ne érintkezzenek idős, beteg családtagjaikkal, ismerőseikkel, hiszen ők a leginkább kitettek a vírusfertőzés súlyos vagy akár halálos kimenetelű lefolyásának. Mint arról a híradások folyamatosan beszámoltak, 14 napra házi karanténba kell vonulniuk azoknak a magyar állampolgároknak, akik Olaszországból, Kínából, Dél-Koreából és Iránból érkeznek haza.

Ahogy Orbán Viktor miniszterelnök úr, úgy jómagam is azt kérem, lehetőség szerint ne a nagyszülők vagy idősebb rokonok vigyázzanak a gyermekekre, hiszen leginkább rájuk nézve veszélyes a vírus.

Ezek és az előttünk álló intézkedések megváltoztatják mindennapjainkat, türelmet, higgadtságot és körültekintést kérek mindenkitől.
Gerő Sándor polgármester