A meghitt ünnepek és a megérdemelt pihenés után egy újabb év kopogtatott az ajtónkon, s újra előtérbe kerültek a mindennapok feladatai. Megyénk életét alapvetően befolyásolta a januári változékony, zord időjárás, ami az alapvető feladatainkon túlmenően plusz kötele-zettségeket rótt ránk. A helyi társszervekkel, elsősorban a Megyei Védelmi Bizottságba tartozó egységekkel szorosan együttműködve igyekeztünk segíteni a bajba jutott embertársa-inkon. Nem túlzás, az elmúlt időszakban több embert is a fagyhaláltól sikerült megmentenie a zalai rendőröknek, mivel sajnos akadnak olyanok, akiknek napi problémát jelent a tűzifa beszerzése, és a szállásköltségek finanszírozása. Ha az időjárási helyzet megkívánta, a ka-tasztrófavédőkkel együtt segítettünk a közlekedésben elakadókon, hogy ne fordulhasson elő megyénkben tartós fennakadás.

Kérem Önöket is, hogy ebben az időszakban legyenek az eddiginél megértőbbek, türelme-sebbek, segítsenek egymásnak, a bármilyen okból bajba jutott embertársaiknak, fogadják meg azokat a tanácsokat, amelyeket decemberi „Téli veszélyek” című hírlevelünkben meg-fogalmaztunk. Amennyiben pedig úgy látják, hogy rendőri segítségre van szükség, hívják bizalommal a 107-es segélyhívót! A télnek természetesen nem csupán veszélyei, hanem fe-ledhetetlen élményeket okozó történései is lehetnek. A korcsolyázás, síelés, szánkózás vagy a léki horgászat emlékezetes pillanatokat okozhat e sportok szerelmeseinek. Az önfeledt szórakozás, sportolás azonban súlyos tragédiába torkollhat, ha felelőtlen módon nem tartjuk be az alapvető biztonsági előírásokat. A jégen tartózkodás szabályairól és a téli sportokkal kapcsolatos egyéb tanácsokról havas hírlevelünkben adunk tájékoztatást.

Január sok fiatal számára a mulatságok, bulizások időszaka is egyben. Oktatási hírlevelünk-ben a biztonságos szórakozáshoz kínálunk néhány gondolatébresztő ajánlást. Az ifjúság vé-delme érdekében a zalai rendőrök is folyamatosan ellenőrzik a szórakozóhelyek biztonságát.

Bűnügyi területen, gépkocsi feltöréseknél még mindig azt tapasztaljuk, hogy a sértettek nem elég elővigyázatosak, értékeket hagynak az autóban, és a zalai autópálya-szakaszon újra meg újra feltűnnek a megpihenő autósok gondatlanságát kihasználó tolvajok. Ezért januári har-madik hírlevelünkben az úton lévőknek is szolgálunk néhány éberséget fokozó intelemmel.
Ne feledjék, januárban is Önökkel Önökért!

 

Zalaegerszeg, 2013. január 21.

 

Tisztelettel

dr. Fülöp Valter r. ezredes
Zala Megye Rendőrfőkapitánya

Január havi hírleveleink

Autós megelőzés
Biztonságos szórakozás
Jégen tartózkodás

 

Február havi hírleveleink

Főkapitányi hírlevél
Lakossági vagyonvédelmi hírlevél
Oktatási hírlevél Bulizás tiszta fejjel
Önkormányzati hírlevél
Rajzpályázat

 

Március havi hírleveleink

Főkapitányi hírlevél
Lakossági – tárolók
Oktatási – online játék
Önkormányzati hírlevél

 

Április havi hírleveleink

Főkapitányi hírlevél
Önkormányzati hírlevél
Lakossági hírlevél
Oktatási hírlevél

 

Május havi hírleveleink

Főkapitányi hírlevél
Önkormányzati – Hogyan hosszabítsuk meg kerékpárunk élettartamát
Lakossági – A bevásárlás nem a fizetéssel ér véget
Oktatási – osztálykirándulás

 

Szeptember havi hírleveleink

Főkapitányi hírlevél
Lakossági hírlevél
Oktatási hírlevél
Önkormányzati hírlevél